Feederen met loodvrij materiaal

Vissen met loodvrij materiaal is een hot item bij de witvisserij, maar ook Feederen met loodvrij materiaal wordt al steeds meer gedaan.
Loodvrij vissen is een zeer goede zaak, omdat het millieu zeer belangrijk is en ik denk dat ik namens meer vissers spreek.
Bij het Feedervissen met loodvrij materiaal moet je denken aan werpgewichten, korven en methods.

De verhalen die ik nu lees in boeken en op het internet zeggen allemaal wel hetzelfde :
Het maakt geen enkel verschil met de uiteindelijke vangst, hoogstens zit er iets verschil in de afstand dat je kunt gooien en het ophalen zal anders aanvoelen. Het gewicht maakt niet uit omdat 30 gram nu eenmaal 30 gram is.
Door de vorm kan de balans van het Feederen met loodvrij materiaal loodvrije materiaal dus wel afwijken en zul je dit merken met het ingooien en ophalen dus.
Meestal wordt een ander metaal als vervanger gebruikt, maar ook gesteente kan lood  vervangen omdat het ook massa heeft.
Probeer het eens uit en uiteraard zou ik graag de reacties willen horen van jullie.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Sint 2021Sint 2021

Het beste kunstaas

Contactformulier

7 + 11 =

Contactformulier

11 + 6 =

Over de auteur

Robert Berkelder

Ik ben Robert Berkelder 48 jaar en ik vis eigenlijk al heel mijn leven. Eenvoudig begonnen en dat is nu nog steeds mijn motto. Met bamboehengel begonnen en nu in bezit van 1 x Karperhengel en 2 x Methodfeeder hengels. Mijn doel is om goedkoop en eenvoudig vis te kunnen vangen.

Intro Eenvoudig vissen

Mijn Portfolio bekijken

Portfolio robertberkelder

Portfolio robertberkelder

Archieven

Pin It on Pinterest

Share This